top of page
Search
  • Writer's pictureVol Gevoel

Alleen in het Al Eén zijn.


‘Alleen in het Al Één zijn’.

Blauwe wolken en een windje dat mij verfrist. Een mooie melodie die in mijn oor gespeeld wordt. Een paar gigantische bomen die voor mij even verderop mijn zicht verblijden als ik mijn ogen niet langer op het scherm richt. Een paar eksters die blijkbaar zitten te kibbelen. Ik in mijn wintertrui omdat de zon verstoppertje speelt achter dikke grijze wolken. Een oranje-wit tafellaken siert de houten buiten tafel. Ik zie de daken van naburige huizen terwijl in de verte de ene auto na de andere mekaar afwisselen.

Binnen in mij verwarmt de gemberthee mijn buik en laat mij weten dat het zo goed is. Zowel binnenin mij als alles dat mij omgeeft. Ook het kussen op de houten stoel dat ervoor zorgt dat mijn zitbotjes een zachte landing maken en bijzonder comfortabel helemaal tot rust kunnen komen voelt juist.

Dank je wel leven voor deze overvloed aan gewaarwordingen. Dank je wel dat ik goed in mijn vel zit en van al deze kleine dingen kan genieten.

En dan was er ook nog deze morgen. Waar ik terug gewandeld kwam naar wat voorbij is, tegelijk ook naar het nu en naar de toekomst.

‘Alleen in het Al Één zijn.’ Wat een mooie uitspraak! Deze morgen kreeg ik die via een zoom sessie mee. En zo voelt het ook als ik terugkijk naar de strikte lockdown periode waar ik veel alleen was. Ervoor koos om veel alleen te zijn. Wat mij deugd deed om in mijn eigen energie te vertoeven. En tegelijk heb ik via alle mogelijke meditaties en connecties mij één gevoeld met het Al.

Wat een zaligheid om dat weer eens via een zoom sessie bevestigd te weten en te voelen dat dit goed voor mij was en is. Misschien klinkt dit vreemd als je dit leest en denk je ‘waar heeft ze het in Godsnaam over?’

Toch weet ik dat iedereen ‘één zijn met het Al’ voelen kan. En er zijn zoveel manieren als er mensen zijn veronderstel ik.

Terwijl ik dit schrijf komt wonder boven wonder de zon door de wolken en word ik weer verwarmd. Mijn huid geniet van de deugddoende avondstreling terwijl mijn linkeroor door de heldere klanken van de gitaar gestreeld wordt. En zie en weet ik dat als je muziek speelt je één kan zijn met het Al. Net als tijdens de dans, in de tuin werken, tijdens een lange fietstocht, terwijl je autorijdt, je jezelf onderdompelt in een liefdesrelatie, in de volle natuur wandelt en zoveel andere dingen waar je gedachteloos in het nu aanwezig bent.


Gedachteloos in het nu zijn.

Maakt creatief.

Ideeën komen in je wonen.

Zet ze maar neer!

Ook al weet je niet waar ze vandaan komen.

Of waartoe ze je zullen leiden.

Gewoon staren naar de wolken

Voert naar één zijn met het Al.

Ogen sluiten.

Meegevoerd worden met de muziek.

Laat het nu

Je helemaal vervoeren

Je verbinden met je bron.

Komt het juiste in je leven.

Beatrijs 2020

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page